Тенисистите ни еднолично на върха на АТП къп

SYDNEY, AUSTRALIA - JANUARY 05: Grigor Dimitrov of Bulgaria meets Bulgarian fans during day three of the 2020 ATP Cup Group Stage at Ken Rosewall Arena on January 05, 2020 in Sydney, Australia. (Photo by Mark Metcalfe/Getty Images)

Тенисистите ни оглавиха еднолично класирането в групата след изиграване и на вторите мачове от отборния турнир АТП къп. След като надвиха Великобритания, „трикольорите“ се справиха и с Молдова – 2:1 и вече имат два успеха.

Британците пък постигнаха първа победа – 2:1 над Белгия. Двата тима делят второто място, следвани от Молдова със две загуби.

Този път на двойки Григор и Александър Лазаров не успяха да се поздравят с успех, след като отстъпиха на Раду Албот и Александър Козбинов с 4:6, 6:7. Но преди изхода от срещата предрешиха двубоите на сингъл. Димитров се справи с Албот (6:2, 6:3), а втората ни ракета Димитър Кузманов се наложи над Александър Козбинов (6:1, 7:6).

“Аз съм най-щастливият човек в момента – призна Кузманов. - Давах интервю на корта... и напълно забравих, че това всъщност е първата ми победа в ATP. Бях наистина концентриран върху играта си, върху плана за мача, който имахме. Мисля, че сработи.”

Във вторник „лъвовете“ играят с Белгия в последен мач от групата. При успех на четвъртфиналите ще срещнат тима на домакина Австралия.

„Сега наистина осъзнавам какво е да си капитан – признава Григор. - Никога не съм мислил, че мога да изпълнявам тази двойна роля, но го правя. И се наслаждавам!“

Димитров към феновете: Вие сте от България, а не от Мелбърн или Сидни

Григор Димитров, Александър Лазаров, Димитър Кузманов и Адриан Андреев се радват на мощна подкрепа на българската публика в Сидни. Феновете пристигнаха от различни краища на Австралия, за да подкрепят нашите момчета. Първоначално организаторите бяха отпуснали 50 билета на посолството ни, но заради огромния интерес, отпуснаха още толкова. Въпреки големите разстояния сред зрителите бяха дошли и малки дечица да се порадват на играта на нашите тенисисти.

„Вие сте от България, а не от Мелбърн или Сидни – заяви Григор с усмивка, поздравявайки българите, не спиращ да развяват трикольорите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт