Тенисът остава без звезди

in their final match during day nine of the Mutua Madrid Open tennis tournament at the Caja Magica on May 11, 2014 in Madrid, Spain.

Мъжкият тенис остана без 5 от първите 10 играчи в световната ранглиста в навечерието на Откритото първенство на САЩ. Последната „жертва“ е японецът Кей Нишикори, който ще почива принудително до края на годината заради проблем с китката на играещата дясна ръка. Азиатският ас се оттегли от турнира от сериите „Мастърс“ тази седмица, тъй като изследванията показали скъсване на сухожилие.

Нишикори е третият тенисист от топ 10, който ще отсъства от кортовете до края на годината след Новак Джокович (Сърбия) и Стан Вавринка (Швейцария). По-рано през деня канадецът Милош Раонич също напусна Синсинати заради травма в китката, но се надява да се оправи за „Ю Ес Оупън“, стартиращ след 10 дни. В същото положение е и Роджър Федерер. Маестрото от Швейцария отказа участие в Синсинати заради болки в гърба, но се надява да е на линия за Ню Йорк.

Доста по-сложна е ситуацията с лидера в ранглистата Анди Мъри, който не е играл след отпадането си на 1/4-финалите на „Уимбълдън“. Майката на британеца Джуди обаче призна - възможно е нейният син да остане извън игра дълго време.

„Той игра 12 месеца почти без прекъсване и се опасявам, че сега ще има нужда от по-продължителна почивка“, призна Джуди Мъри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт