Тенис, футбол и MotoGP по MAX Sport през уикенда

През уикенда феновете на тениса ще научат името на новия шампион от поредния ATP Masters 1000 турнир за сезона – този в Монреал. След като Новак Джокович и Роджър Федерер решиха да пропуснат надпреварата, големият фаворит за отличието остана испанецът Рафаел Надал. Рафа ще се опита да защити титлата си, която спечели преди 12 месеца, когато надпреварата се проведе на кортовете в Торонто. Българската звезда Григор Димитров също взе участие в надпреварата, но отпадна в първия си мач след загуба с 4:6, 4:6 от Стан Вавринка.

Полуфиналите на ATP Masters 1000 турнира в Монреал са в събота срещу неделя от 22:00 и от 03:00 часа, а финалът в неделя вечер от 23:00 часа, като всички двубои ще се излъчат пряко по MAX Sport 1.

Началото на новия сезон в холандската Ередивизи поднесе доста изненади, след като и трите гранда – Аякс, ПСВ Айндховен и Фейенорд, записаха равенства в дебютните си двубои. Стартът на преките предавания от втория кръг ще бъде даден в събота със сблъсъка между Аякс и Емен. Мачът започва в 19:30 часа и ще се излъчи пряко по MAX Sport 1. Домакините от Амстердам ще се опитат да защитят титлата си, която спечелиха след ожесточена гонитба с ПСВ Айндховен през изминалия сезон и въпреки продажбата на големите си звезди Матайс де Лихт в Ювентус и Френки де Йонг в Барселона.

В съботната вечер от 21:45 ч., но по MAX Sport 2, другият голям фаворит за титлата ПСВ Айндховен посреща АДО Ден Хааг. Третият гранд от Ниската земя – Фейенорд, има наглед най-трудната задача във втория кръг. Тимът от Ротердам ще гони трите точки при гостуването си на Хееренвеен. Мачът е в неделя от 15:30 часа и ще се излъчва пряко по MAX Sport 2.

Освен футболни и тенис емоции, спортните канали на А1 ще предложат на феновете и много адреналин с поредния старт от Световния шампионат по мотоциклетизъм за Гран при на Австрия. Защитаващият титлата си в клас MotoGP Марк Маркес ще преследва 7-и успех от началото на сезона. Най-близкият му преследвач – Андреа Довициозо – ще опита да заличи част от преднина на испанеца в генералното класиране, която в момента е 63 точки. Развръзката на битката за трофея от Голямата награда на Австрия в MotoGP ще се излъчи пряко в неделя от 14:25 часа по MAX Sport 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена