Теодора Духовникова: Ще има много силна детска програма в Нощта на театрите

На 17 ноември за шеста поредна година ще се проведе „Нощ на театрите”. Един от посланици на събитието актрисата Теодора Духовникова. Останалите посланици са Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Койна Русева, Рая Пеева, Луиза Григорова и други артисти.

„Не сме посланици, защото сме специални, просто помагаме. Цяла нов и цял ден ще има постановки. Тази година ще има много силна детска програма, представленията ще бъдат не само на традиционните сцени, но и на нестандартни пространства. В 15 български града ще има над 120 събития. Аз ще бъда в едно 6-часово лайфстудио, заедно с всички посланици, където зрители ще могат да ни задават въпроси”, заяви Теодора Духовникова пред БТВ.

Духовникова сподели, че и до днес си спомня стихотворението, с което е кандидатствала за детската театрална школа. Тя разказа как е помогнала, заедно с децата си, на бежанец, който е бил с оскъдно облекло през зимата.

„Всичко, което се случва по света, се случва и тук. Ние сме вече един заеднодействащ организъм. Не бива да си мислим, че това, което се случва тук е някаква регионална прокоба, просто това се случва в света. По повод на убийствата – най-гнусно ми беше, че такива страшни неща се използват, за да се разделим на две групи – либерасти и консерви. Всяка една подобна трагедия започва да се хвърля като топка в отсрещния лагер. Толкова изместваме фокуса на една трагедия.”, посочи Духовникова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура