Теодора Мудева - Спортната Мис

Преди дни на бляскава церемония беше избрана най-новата носителка на престижната титла за красота “Мис България”. 17-годишната хубавица от Бургас Теодора Мудева беше удостоена с отличието и ще представлява страната ни в международния конкурс “Мис Планет” в Тайланд. Мудева официално беше коронясана от миналогодишната победителка в конкурса Тамара Георгиева.

Теодора е родена 2001 година в Сливен, но след седми клас със семейството си се преместват да живеят в Бургас, където учи в Английската гимназия, профил английски и руски език. Освен с моделство се занимава активно със спорт – тренира спортни танци и ходи и на фитнес. Самата хубавица дори определя себе си така – “първо съм ученичка, след това спортист и накрая модел”.

За “Мис България” се записала, след като участвала в конкурса “Кралица на Бургас”. Тогава била насърчена да участва от предишната победителка Йовита Георгиева, която стана и Вице Мис България през 2017-а. “Тя е моя близка приятелка, предложи ми да се запиша за “Мис България” и реших да опитам от същата емоция. И двете победи в състезанията за красота бяха неочаквани за мен, но явно съм го заслужавала”, разказа пред “Труд” Теодора Мудева.

Свободното й време наистина е ограничено покрай всички ангажименти, но споделя, че когато намери време, обича да спортува. “Спортът ми е дал много и мисля, че представянето ми на сцената на “Мис България” се дължи на спортните танци, тъй като треньорката ми ми е научила да бъда красива и грациозна на сцена. За мен това не е просто хоби, а част от живота ми. Освен на танци ходя и на фитнес, дължа много и на фитнес инструкторът ми Стоян Димитров, който се погрижи да вляза бързо във форма за конкурса”, каза още красавицата и допълва, че в момента си има приятел, който е от същото училище и също спортува – баскетболист.

Именно по този начин поддържа фигурата си, но спазва и хранителен режим. До конкурса спазвала стриктно диета и не се е отклонявала, но в момента си позволява тук-там нещо сладко.

Въпреки че е само в единадесети клас, Теодора вече е решила какво иска да учи. “Искам да имам стабилно основа и затова смятам да следвам право в България, защото мисля, че страната ни е едно добро място за реализация на младите хора, стига те да са достатъчно целеустремени, амбициозни и пробивни”, коментира най-новата мис.

На въпрос какво й предстои след голямата победа, Мудева отговаря: “След Нова година смятам да се заема с благотворителна кауза, моя лична, свързана със спортните танци. В момента нещото, с което се занимавам, е съвместно с директорката на моето училище. Става дума за благотворителна кауза, свързана с неонатологията в УМБАЛ Бургас и недоносените деца. Целта е да съберем достатъчно средства да осигурим една по-добра апаратура и да подобрим семейната стая там”.

Признава, че е подготвена както за позитивите, така и за негативите след известността. “То и преди нея си ги има за всеки отделен човек. Няма как всички да те харесват. Аз ще бъда себе си и приемам, че ще бъда харесвана заради това, което съм и няма да бъда харесвана заради същото”, категорична е Теодора.

Красавицата ще представя България на конкурса “Мис Планет” в Тайланд, но все още няма детайли около нейното участие там, освен, че ще се състои догодина в края на лятото. Междувременно след титлата на престижния конкурс в момента е едно от рекламните лица на агенцията, от която се е явила на “Мис България”. Поводът за това е рожденият ден на агенцията и именно Теодора е на корицата на всички постери и материали, свързани с този повод.

Теодора е категорична, че няма никакви корекции по себе си, и дор не е използвала изкуствена коса. “По принцип нямам нищо против хирургичната намеса във външния вид, стига тя да е в границите на допустимото и красивото. Не трябва да се прекалява, защото тогава момичета изглеждат по един и същ начин и се губи тяхната индивидуална същност”, коментира бургазлийката.

 

Шеста по танци на международно състезание

Новата Мис България Теодора Мудева е станала шеста на международен турнир по спортни танци, който се провел преди месец. В надпреварата в Анкара, Турция участвали представители от над 120 държави. Успехът само затвърждава отдадеността на красавицата в спорта и амбицията, с която се явява на състезания. Именно намирането на подходящ партньор в тази дисциплина и развиването на спорта била една от главните причини със семейството й да се преместят в Бургас.

 

За нея

Запомняща се ефектна брюнетка

Имам бегла представа за г-ца Теодора Мудева, най-вече от медийните й изяви. Тя е харизматична, с хубава усмивка, естествена атрактивност и непринудена в общуването си. Теодора е запомняща се ефектна брюнетка с дълбоки впечатляващи очи, която носи част от обаянието на красивите българки, увековечени в картините на Владимир Димитров – Майстора. Надявам се, че ще използва своя чар в сериозни хуманни и социални каузи, както и за популяризиране на добрия имидж на България. Поздравявам я и й желая успех!

Любомир Стойков, председател на Академията за мода

 

Много е дисциплинирана

Мис България 2018 Теодора Мудева има силно излъчване, което избрах да подчертая с рокля от чернa брюкселска дантела, украсена с цветя и пера. Направи ми впечатление с това, че е много дисциплинирана. Личи си, че е спортна натура и се е занимавала със спортни танци. Говори добре и поведението й като цяло е много зряло. По време на конкурса прояви хъс и състезателен дух, с които се отличава всеки победител, каквато е и тя.

Христо Чучев, дизайнер

 

Има изключителна харизма на сцената

С Теодора работим едва от началото на лятото. Тя е от новите лица на агенцията. Нещото, което ми направи впечатление при нея е излъчването, с което запленява хората. Тя има изключителна харизма и поведение на сцена. Определено мисля, че спортът и в частност спортните танци са й дали много. Теди е интелигентна, възпитана, отговорна и много амбициозна. Убеден съм, че ще е достойна носителка на титлата Мис България!

Йордан Папазов, event manager към Intersound/Intermodels, организатори на конкурса “Мис България”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица