Тереза Мей: Брекзит позволява да се възползваме от възможностите, които предлага света извън ЕС

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей изпрати своя статия до редакцията на британско издание The Telegraph, в която декларира, че е накарала критиците си да замълчат, договаряйки сделка за първата фаза от преговорите за Брекзит.

В статията си премиерът изтъква собствените си заслуги за убеждаването на европейските лидери да се съгласят да продължат преговорите към следващата им фаза.

В материала, изпратен до Телеграф, Мей настоява, че е успяла, въпреки тези, пречили на усилията й. Тя е категорична, че няма да бъде разколебана в опитите си да договори ключовите условия за окончателното излизане на страната от ЕС.

„Въпреки шума, ние си вършим работата. В лицето на тези, които искат да провалят Брекзит, ние осигурихме най-добрата и най-амбициозна сделка за цялото Обединено Кралство“, пише британският премиер.

„И моето съобщение днес е просто и ясно: няма да бъдем разколебани от фундаменталния ни дълг да изпълним демократичната воля на хората във Великобритания“.

Мей отбелязва, че се е „заела решително“ със задачата да защити правата на британските граждани в чужбина, както и с исканията за правата на европейските граждани в Обединеното кралство.

„Брекзит ни позволява да се възползваме от примамливите възможности, които предлага света извън ЕС – взимайки контрола над границите над Великобритания и установявайки наши собствени закони – докато изграждаме новите връзки с Европа, в областта на икономиката и сигурността, които вече предложих“, добавя британският премиер.

„Това е правителство, което се справя със задачите си“, категорична е Мей.

„Ние доказахме, че критиците ни грешат и ще продължим да изпълняваме задачата си: постигането на възможно най-добрата сделка за Брекзит и изграждането на една Великобритания, готова да се справи с предизвикателствата на бъдещето“, пише в заключение министър-председателят на Обединеното кралство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа