Тереза Мей е готова да плати сметка по развода с ЕС в размер на 50 млрд. паунда в опит да започне търговски преговори

Тереза Мей

Британският премиер Тереза Мей е готова да се съгласи да плати сметка по развода с ЕС в размер на 50 милиарда паунда в опит да започне търговски преговори, но пази това в тайна, за да избегне скандал по време на предстоящата конференция на Консевративната партия, твърдят британските медии, предаде БНР.

Премиерът Мей призова проевропейски настроените депутати от Консервативната партия за подкрепа преди началото на обсъждането за Закона за отмяна на европейското законодателство през следващата седмица. Дясната ръка на премиера Деймиън Грийн заяви, че евентуален бунт в редиците на торите може да доведе на власт лейбъриста Джеръми Корбин.

Тереза Мей обаче със сигурност ще има сблъсък с антиевропейски настроените депутати след днешното разкритие на вестник "Сънди таймс", че е готова да плати 50 милиарда паунда като сметка по развода с ЕС само и само да започне търговски преговори. Според вестника, тя е инструктирала нейните служители да изготвят планове за плащания между 7 и 17 милиарда годишно в продължение на три години след като Великобритания напусне организацията.

Тези планове обаче се пазят в тайна, тъй като тя не желае да има проблеми на конференцията на Консервативната партия следващия месец. Въпреки че от Даунинг стрийт отрекоха съобщението в "Сънди таймс", източник, близък до правителството, заяви, че властите имат готовност да платят сметката по развода, но по-конкретна сума ще стане известна след конференцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа