Тереза Мей заяви, че ще се бори срещу опитите на Борис Джонсън за лидерския пост в Консервативната партия

Снимка: Архив

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей даде индикации, че ще се стреми да отблъсне всякакви предизвикателства за лидерството ѝ от страна на бившия външен министър Борис Джонсън и намекна, че ще води Консервативната партия и при следващите генерални избори, съобщи „Гардиън“.

Мей е на посещение в Африка в опит да подготви бъдещи двустранни споразумение за свободна търговия след Брекзит. По време на посещението си тя заяви, че се занимава с политика, „за да носи ползи на британския народ“ и поясни пред журналисти, че ще изведе на преден план жилищния въпрос, здравеопазването и други вътрешни въпроси, нямащи нищо общо с Брекзит, по време на партийната конференция през следващия месец в Бирмингам.

На въпрос дали ще участва в лидерско предизвикателство от Джонсън, тя заяви, че се надява да продължи да изпълнява длъжността на министър-председател: „Аз съм тук (в политиката) дългосрочно. Тук съм, за да нося ползи на британския народ и върху това съм фокусирана“.

В телевизионно интервю, Мей намекна, че се е почувствала облекчена, че Борис Джонсън е подал оставката си като министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа