Тереза Мей отмени гласуването на споразумението за Брекзит

Снимка: Архив

Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей отмени гласуването в парламента на споразумението за Брекзит, което самата тя постигна. Вотът бе насрочен за следобедните часове на деня, съобщава Sky News, позовавайки се на правителствени източници.

Мей ще направи последен опит за спечелване на отстъпки от лидерите на Европейския съюз в рамките на срещата на високо равнище в Брюксел, която ще се проведе на 13-14 декември. Много от депутатите в парламента в Лондон се противопоставят на условията, договорени от премиера. Ето защо прогнозите бяха за провал на гласуването, което пък може да доведе до отстраняването на Мей от власт.

Европейският съюз вече е предложил на Великобритания „най-добрата и единствена възможна" сделка за излизането й от Общността и няма да я предоговори. Това предупреди Европейската комисия в навечерието на гласуването в британския парламент.„Нашата позиция не се е променила, а за нас Обединеното кралство напуска Европейския съюз на 29 март 2019 г.", заяви говорителят на ЕК Мина Андреева пред репортери в Брюксел.

По-рано през деня Европейският съд издаде решение, съгласно което Великобритания може да отмени едностранно оттеглянето си от структурите на Общността, без да иска одобрението на други държави-членки. Казусът бе отнесен до съда от група шотландски политици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа