Тереза Мей разкритикува кмета на Лондон Садик Хан заради подкрепата му за втори референдум за Брекзит

Снимка: Архив

Британският премиер Тереза Мей обвини кмета на Лондон Садик Хан за това, че „ни върна в начална позиция“, като е подкрепил втори референдум за Брекзит, след като пристигна в Зацбург, пише британският евроскептичен ежедневник The Daily Express.

Говорейки с журналисти преди неформалната среща на върха в Залцбург, Мей изтъкна лейбъристкия кмет на Лондон за това, че е подкрепил перспективата за втори вот за Брекзит.

Тя преповтори позицията, че „това правителство никога няма да приеме втори референдум“ по време на пламенна тирада, насочена срещу нейната опозиция.

Мей заяви: „Има видни лейбъристки членове, като кмета на Лондон, които сега се опитват да ни върнат в начална позиция и подкрепят втори референдум и отлагат датата за Брекзит. Искам да бъда абсолютно ясна: това правителство никога няма да приеме втори референдум. Британският народ гласува да напусне Европейския съюз и ние ще го напуснем на 29 март, 2019 година“.

Тя добави: „Сега призовавам лейбъристкото ръководство да отхвърли идеята за втори референдум и да престане да осуетява процеса на Брекзит. Това вече е въпрос на доверие в британските политици, които трябва да изпълнят волята на народа.“

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа