Терзийски пое пътната агенция

Досега беше Областен управител на Ловеч

Георги Терзийски официално е назначен за председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” със заповед на регионалния министър Петя Аврамова. Документът е подписан в сряда, след като правителството освободи Терзийски от поста Областен управител на Ловеч, който той заемаше.

Сред най-важните задачи на новия председател ще бъде да доведе до успешен край въвеждането на новата тол система и да осигури безпроблемно издаване на електронни винетки. Както и да се погрижи за изграждането на магистрали и нови скоростни отсечки.

По образование Терзийски е икономист и юрист. Работил е Агенцията по заетостта и в Главна инспекция по труда – Ловеч. Преди да заеме поста Областен управител на Ловеч е бил в управлението на частни предприятия за производство на метални изделия.

В Управителния съвет на пътната агенция е заето и третото доскоро вакантно място. За член на УС е назначен Радослав Влахов. Третото място в управлението на ведомството остава в ръцете на един от предходните шефове на агенцията – Дончо Атанасов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България