Техеран отрече да е блокирал достъпа до социалните мрежи

Иран опроверга информацията, че властите на Ислямската република са блокирали достъпа до социалните мрежи във връзка с антиправителствените протести в страната.

„Слуховете, че сме блокирали социалните мрежи не отговарят на действителността. Очевидно, те са измислени с цел да се създаде обществено недоволство и песимизъм“, заяви в Туитър министърът на информационно-комуникационните технологии на Иран Мохамед Джавад Азари Джахруми.

По-рано, агенция Reuters, позовавайки се на информация от иранския държавен телевизионен канал IRIB, предаде, че властите в Техеран са ограничили достъпа до социалната мрежа Instagram и чата Telegram. Това решение, според съобщението, е взето „на най-високо ниво“, с цел „да се запази реда“ в републиката.

Основателят на Telegram Павел Дуров потвърди информацията за блокирането. Според неговите думи, тази мярка от страна на иранските власти е последвала след отказа на администрацията на чата да блокира редица Telegeram-канали, използвани от участниците в протестите за обмен на информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток