Технологията реши мача и в Португалия

Системата за видеоповторения на практика реши изхода и на 1/8-финала между "Порто" и "Рома". "Драконите" се класираха напред след драма с продължения и успех с 3:1. В първата среща "Рома" спечели с 2:1.

В Португалия ключовия момент се оказа 114-ата минута. Тогава Алесандро Флоренци дръпна за фланелката Фернандо в наказателното поле. Португалецът се възползва от ситуацията и се строполи. Реферът Джунейт Чакър се посъветва с ВАР, тъй като имаше и съмнения за засада. В крайна сметка съдията прецени, че има нарушение и посочи бялата точка. Зад топката застана Алекс Телес, който с безкомпромисно изпълнение класира "Порто" напред.

„Миналата година ние молихме за ВАР в Шампионската лига, защото бяхме прецакани в полуфинала срещу "Ливърпул", а сега дори и с технологията бяхме ограбени отново - изригна Джеймс Палота, президент на "Рома". - Уморен съм от тези глупости. Предавам се".

На другия полюс бяха домакините. Икер Касияс, вратар на „Порто“, имаше двоен повод да празнува. Стражът влезе в историята на Шампионската лига след като записа 101 успех като играч. С една победа по-малко е Кристиано Роналдо от „Ювентус“.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят