Теч на газ от влак спря влакове и автомобили в Поповско

Теч на газ от влакова цистерна, усетен на жп гарата в село Славяново, община Попово, спря за около 50 минути жп и автотранспорта в района до отстраняване на проблема в сряда сутринта.

Към 7,20 часа бил получен сигнал за възникнал теч на газ пропан бутан през телефон 112. Товарната влакова композиция пътувала от Варна в посока София, а гара Славяново е първата, на която спряла за рутинна проверка. Ревизор-вагона е усетил характерната миризма и се обадил.

Своевременно на мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната служба в Попово. Движението на автомобили в участъка от село Медовина до село Славяново е било временно преустановено и се е регулирало от служители на РУ-Попово. Незабавно са били евакуирани работещи на жп гара Славяново или намиращи се там граждани, както и живеещите в къщите в близост, гласи официалното съобщение.

Според кмета на Славяново Васил Стоилов евакуация на къщи не е имало, нито пък работата на специалистите е създала напрежение. Благодарение на бързите действия на служителите на пожарната изтичането на газ е преустановено. По първоначални данни то е причинено от техническа неизправност в една от цистерните. Запознати твърдят, че хлабав кран е причинил сълзенето. Със специализирана техника за химическа защита са направени замервания на въздуха и те сочат, че няма завишени нива на пропан бутан и няма опасност за гражданите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България