Тиам готов за ЦСКА

Хали Тиам има всички шансове да се завърне в игра за „Левски“ за наближаващото дерби с ЦСКА. Халфът на „сините“ получи мускулна травма в бедрото в реванша с АЕК (Ларнака) още в началните секунди и оттогава е извън строя. Очакванията са сенегалецът да поднови тренировки с тима през настоящата седмица. В събота столичният гранд приема „Локомотив“ (Пд) на стадион „Георги Аспарухов“, но Тиам ще пропусне и този мач, за да не се рискува здравето му. А следващият двубой е с „червените“ в първия ден от септември.

Добрата новина за наставника на тима Петър Хубчев е „повторният дебют“ на Холмар Ейолфсон за „Левски“. Исландецът лекуваше контузия през последните 290 дни, след като скъса връзки на дясното коляно в двубой срещу „Черно море“ за Купата на България в края на октомври. Сега той се появи в игра в заключителните десет минути на срещата с „Витоша“ (Бистрица), спечелена от „сините“ с 4:0.

„Чувствам се страхотно да съм отново на терена след месеци изключително тежка работа – обясни след двубоя централният защитник. - Има още няколко стъпки да се извървят, за да съм на 100% готов. На правилния път съм. И сега съм готов да играя цял мач, но в защита има здрава конкуренция.“

Не така обаче смята Хубчев, пожелал нови попълнения в отбраната, въпреки че се появиха информации, че селекцията в клуба е замразена до зимата.

„Ако ме питате дали имам нужда от още един футболист в тази зона (б.а средата на терена), да, имам. Имаме нужда и от хора в защитата.“

Бившият селекционер уточни, че все още е рано да се създава еуфория около завръщането на Ейолфсон. Според треньора на „сините“, исландецът се нуждае от време, за да навлезе във форма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ