Тиери Анри поиска мястото на Венгер в „Арсенал“

Тиери Анри, голмайстор №1 в историята на „Арсенал“, изрази готовност да смени настоящия мениджър Арсен Венгер начело на „артилеристите“. Това признание французинът направи след загубата на тима с 0:3 от „Манчестър Сити“ на финала за Карабао Къп. Тежкото поражение доведе до нова вълна от критики по адрес на 68-годишния специалист. А темата с неговото бъдеще на „Емирейтс“ е по-актуална от всякога.

„Все още имам работа с националния отбор на Белгия, но нека първо да видим какво ще се случи с клуба – обясни помощник-треньорът на участника на Мондиал 2018. - За мен да съм начело на „Арсенал“ би било сбъдната мечта. Дали съм заинтересован от поста? Кой не е?“

Анри, привлечен именно от Венгер в клуба през 1999-а, работи за кратко в школата на „артилеристите“ като треньор. Впоследствие напусна, тъй като не можеше да осъвместява работата си с тази на коментатор на “Скай Спортс“.

В същото време настоящият мениджър на „топчиите“ за пореден път отказа да коментира бъдещето си в клуба. На въпрос дали това ще бъде последният му сезон, той лаконично заяви: „Кой знае?“

С поражението Венгер фиксира антирекорд, превръщайки се в първия треньор, загубил 3 финала в надпреварата. Преди поражението от „гражданите“, той записа и поражения от „Бирмингам“ (2011 г.) и „Челси“ (2007 г.).

За неговия колега Пеп Гуардиола пък това бе първи трофей на Острова. Много е вероятно в края на сезона испанецът да стане и шампион на Англия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят