Тийнейджъри се друсат с афродизиак

Ежегодно на пазара се появяват над 600 нови наркотични продукта

Много младежи се друсат с продаван легално еротичен ароматизатор, предлаган като афродизиак. Това съобщи психологът Северина Люцканова, която работи в Превантивно-информационния център по наркотични вещества, цитирана от Марица.бг.

Спреят легално се продавал в секс шоповете и действа като стимулант - причинява еуфория, подобна на наркотичната.

Афродизиакът бил хит на пазара от няколко години. Рекламира се като безвреден продукт, който отпуска тялото и засилва усещанията и възприятията при любовната игра. Десетките му разновидности се предлагат свободно в търговската мрежа.

В медицината активното вещество на този химикал се прилага като съдоразширяващо средство и се използва при болки в сърдечната област. Младежите обаче масово го употребяват като стимулант, при което веществото действа като опиат, заяви специалиста.

Тогава то предизвиква главозамайване и чувство на безтегловност. Тялото реагира с повишаване на температурата, а често се стига до учестен пулс.

Ежегодно на пазара се появяват над 600 нови наркотични продукта, обясни специалистката. Промяната дори на една молекула на вече познато вещество го превръща в непозната дрога.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България