Тийнейджър преби лекарка от Спешна помощ (обзор)

18-годишен младеж преби лекар и охранител от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) при МБАЛ-Пазарджик. Инцидентът е станал в четвъртък следобед, когато видимо афектираният и агресивен тийнейджър се спречкал с медицинския персонал, нападнал с юмруци дежурната лекарка, а след това и ударил притеклия се на помощ охранител.

Нападението е извършено, докато д-р Гергана Анчева преглеждала братовчед на Димитър К., който бил пострадал след катастрофа по-рано през деня край Белово и бил докаран в пазарджишката болница от побойника и баща му. Според бащата и сина медицинските лица се бавели и мотаели, докато прехвърляли техния роднина от носилка на носилка, и това предизвикало яда им.

“Д-р Анчева е настанена в отделението по неврохирургия. Тя е с тежко комоцио, има и поражения на слуховия апарат. Охранителят е освободен за домашно лечение”, твърди директорът на болницата д-р Васил Вълчев. “Имам бели петна, но си спомням, че агресивният младеж ми нанесе два силни удара по главата, единият от които бе по лявото ухо, а след това започна да ме рита”, заяви д-р Анчева.

18-годишния Димитър е задържан първоначално за срок от 72 часа. Районната прокуратура в Пазарджик поиска от съда мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Заради поредния драстичен акт на насилие лекарите, медицинските сестри и служителите на МБАЛ-Пазарджик излязоха в петък по обед на протест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България