ТИР влезе в къща край Монтана, стопаните нахраниха шофьора

Село, подложено на автотерор, моли за помощ от държавата

Турски тежкотоварен камион разби ограда и паркира в двора на къща в монтанското село.

Макар и уплашени и притеснени от катастрофата, стопаните на дома нагостили стреснатия не по-малко от тях шофьор. Пътното произшествие е станало към три часа през нощта във вторник в село Доктор Йосифово.

На остър завой шофьорът на турски ТИР Исмаил Кефер/52 г./ загубил контрол над машината, тя изскочила от пътя, срутила близката ограда и се спряла в дърво в двора на Цецка Борисова.

За щастие никой не пострадал. По това време жената била в дома си в Монтана, но след като съседи й съобщили за инцидента посред нощ пристигнала с брат си в селото.

„Гледаме оградата разрушена,  в двора ни - камион, а шофьорът спи в кабината. Ужас! Уморен ли е, какво ли - не знам…”, сподели стопанката. Въпреки гледката на разрушенията обаче жената съжалила чужденеца и му дала домати да закуси.

Според турския шофьор катастрофата е станала заради хлъзгавия от дъжда път. Полицаите са му съставили акт за несъобразена скорост.

По мнението на стопаните щетите в имота им са за около 6 000 лева. Жителите на доктор Йосифово обаче са настръхнали след поредния пътен инцидент в селото им.

Заради трафика към Дунав мост 2 покрай къщите денонощно фучат тежкотоварни камиони, често стават и катастрофи. Разбити са тротоари и ел. стълбове.

„По 70 ТИР-а на час минават през селото ни. Къщите са напукаха! Никой не спазва правила и ограничения. Само по чудо още няма жертви и пострадали. Изпратих писмо в Пътното управление, искаме контрол, да се изградят „легнали полицаи”, за да намаляват скоростта шофьорите! Но никой не ни обръща внимание. Дано не стане по-страшно! ”, заяви кметът Огнян Митов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България