ТИР застла с каучук път край Монтана

Катастрофа между тежкотоварен камион и трактор край Монтана засипа част от международното шосе Е 79 с каучукови стърготини. Спасители бързо са изтеглили авариралите машини и са възстановили движението, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Транспортното произшествие е станало в събота сутринта на разклона на Е 79 край областния град за близкото село Николово. ТИР с унгарска регистрация се сблъскал със селскостопанска машина и ремаркето на камиона препречило пътя. Екип на служба „Противопожарна безопасност и защита на населението” пристигнал на мястото към 7.40 ч. и изтеглил тежкотоварния автомобил.

Пожарникарите измили участъка от платното, засипан с каучукови стърготини, които камионът превозвал. Все още се изяснява каква е причината за катастрофата. Заради засиления трафик по пътищата край Монтана след пускането на Дунав мост и неспазване на ограниченията  често стават инциденти с ТИР-ове, а разбитите камиони изсипват по шосетата товарите си. През последните години жителите в района са събирали от асфалта перилни препарати, картофи, плодове и закуски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България