Титулярка се връща в ансамбъла (СНИМКИ)

Тревогите в ансамбъла ни по художествена гимнастика отшумяват, както и контузията на Елена Бинева. Националката бе с травма в кръста, заради която момичетата отказаха световната купа в Минск миналата седмица. Но отборът ще се включи в последната проверка преди световното в София – на турнира в руския град Казан в края на седмицата. И то с участието на Бинева.

„Надявам се и на световното да играем в този състав, в който се готвихме досега“, заяви старши треньорът Весела Димитрова.

А относно повикването на Ерика Зафирова в последния момент тя отвърна: „За в бъдеще всяко едно от момичетата има шанс да попадне в отбора.“

Ансамбълът, както и индивидуалните ни гимнастички бяха на откриването на изложбата, посветена на „златните момичета“ в градинката пред народния театър „Иван Вазов“. Инициативата е подпомогната от Fibank. “Ще направим и календар, който ще бъде анонсиран през декември, като част от благотворителната ни кампания – заяви Илона Станева, маркетинг директор на трезора. - А събраните средства банката ще удвои и ще ги дари на българската художествена гимнастика.“

На церемонията присъства и министър Красен Кралев, който обяви, че през септември България ще бъде домакин на 3 големи първенства, но от художествената гимнастика очаква най-много успехи.

Националките ни по художествена гимнастика също разгледаха с голям интерес изложбата, запечатала интересни моменти от тяхната кариера. С инициативата бе анонсирано домакинството на София на световното от 9 до 16 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт