Тихомир Безлов: Имаме група, която очевидно не е заловена

За отвличането на Адриан Златков бе наложено абсолютно ембарго, което достига крайности. Два дни след намирането нямаме официална реакция на МВР и Прокуратурата. Няма нужда да се разкрива оперативна информация, но трябва поне основните неща да се кажат. Начинът, по който реагират компетентните органи, отиде твърде далеч по отношение на ПР. Това заяви пред БНТ Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията.

Основната тема, която всички ни интересува, е дали това са остатъци от "Наглите" или е нова група, посочи Тихомир Безлов.

„Очевидно има група и тя не е заловена. Не знаем нищо повече. Естествено е да се питаме дали това е ново или старо начало. При наглите самото разследване говореше за много хора. Имаше "мозък", който измисля операциите, който не бе доказан или център. При процеса на наглите стана ясно, че има ред други отвличания, които няма как да ги препишем на тях. Възникват много въпроси в резултат на този случай и се надявам да има все пак някаква официална реакция на държавата.“, коментира още Безлов.

По думите му слуховете понякога вредят, а цензурирането на информацията е проблем, защото всеки си интерпретира нещата, както иска.

„Сигурен съм, че много от нещата ще станат истината. Вероятно и за парите ще стане относително ясно. Не знам как това може да се спре. Извършителите няма какво толкова да научат. Очевидно и трите страни знаят парите. По-интересна е информацията,която ни подават за извършителите, материалите за камерите, които се предполага, че ще ги имаме.“, каза още Безлов.

Той заяви, че не вярва на много от версиите.

Пред дома на семейство Златкови вече има охрана, информира БНТ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България