Тихомир Иванов прелетя 2,25 м за еврофинал

Тихомир Иванов е първият ни финалист на европейското по лека атлетика на закрито в Глазгоу. Плевенчанинът прелетя 2,25 метра в скока на височина, което му бе достатъчно да намери място сред най-добрите 8 на континента. Националът се справи от втория опит, а след това допусна три грешки на квалификационната норма от 2,28 метра. Единствен, който преодоля тази кота, бе европейският шампион на открито Матеуш Пржибилко (Германия) от втория скок.

Надпреварата за медалите е утре вечер от 20 часа наше време.

За българина това е трети финал при третото му участие на първенството на континента в зала. Преди 2 години той бе на крачка от отличията, като завърши 4-ти в Белград.

Преди това дебютантката при жените Александра Начева не успя да стигне финала в тройния скок. Световната шампионка за девойки до 20 г. се нареди 17-а с 12,98 метра. Най-добър резултат в сектора записа украинката Олга Саладуха – 14,40 метра.

А по-късно тази вечер Радослава Мавродиева излиза в квалификациите в тласкането на гюле. Тя е сребърна медалистка от предишното първенство и е втора в ранглистата за сезона с 19,09 метра. Лидерка е германката Кристина Шваниц с 19,54 метра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт