Тихомир Стойчев: Няма достатъчно данни дали Стайко Стайков е бил отвлечен

Службите за сигурност продължават да се използват като бухалки, каза бившият шеф на ЦСБОП

Издирваният от Интерпол Стайко Стайков , син на бизнесмена Миню Стайков, изненадващо се оказа приет в "Пирогов". Той е откаран в болницата със следи от насилие. По думите му пред лекари и полиция той е бил отвлечен и бит.

Според бившия шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев няма достатъчно данни за това дали Стайко Стайков е бил отвлечен. Според него службите за сигурност у нас продължават да се използват като бухалки.

„На Интерпол се дават лица за издирване, когато са изчерпани възможностите на националното издирване”, обясни пред БТВ Стойчев.

„Предполагам, че Стайко Стайков е влизал и излизал многократно от България. Напълно възможно е да е пострадал. Не знам дали е отвлечен, но може да е бил пребит. На тези, които не правят това, което властта иска от тях, им се случват неприятни неща. Всичко това отново прилича на опит за преразпределяне на собственост и на натиск върху богатите хора”, коментира от своя страна бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов.

„Многократно сме били свидетели на хора, които са издирвани и си живеят спокойно. На затворници, които са на плажа”, допълни той.

Радулов изрази съмнения за контрола, който се оказва на КПП-тата, защото многократно хора, за които се е твърдяло, че са в Гърция, изведнъж се оказват у нас. По думите му дупките в системата са големи.

„Нещо трябва да се направи, за да се спре корупцията и да се промени този модел на политика и управление. Дали ще се намерят ресурси в държавата, или ще продължим да си отглеждаме статуквото такова, каквото е? Тоест да продължаваме да наблюдаваме и да коментираме подобни случаи. По-скоро съм песимист и ще стане последното”, заключи Тихомир Стойчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България