Тодоров пред дилема – България или Шотландия

Българският нападател Николай Тодоров може изненадващо да се озове в родния елит. Юношата на „Нотингам Форест“ все още не е играл по терените в Първа лига, а досега кариерата му се развиваше основно на Острова. 22-годишният футболист вече е свободен агент, след като договорът му с шотландския „Фолкърк“ изтече. Таранът има предложения от Чемпиъншип, където игра през годините за няколко клуба.

„За съжаление изпаднахме с „Фолкърк“ по голова разлика – обясни Тодоров. - Не ни достигнаха четири попадения. Когато пристигнах в отбора през зимата имахме само 4 точки, а накрая завършихме с 38. Жалко, защото в клуба всичко бе на много професионално ниво. Играехме редовно пред 5-6 хиляди зрители. До момента подобна организация имаше само в „Хартс“ и „Нотингам“ от тимовете, в които съм играл.“

В началото на 2019 година нападателят бе близо до договор с „Локомотив“ (Пловдив), но двете страни не се разбраха. Сега интерес към него има от други родни тимове от елита, а също и от „Инвърнес“ и „Грийнок Мортън“ от шотландската втора дивизия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ