Тодор Батков: Исках Мъри да е българският Сър Алекс

 

Бившият президент на „Левски“ Тодор Батков разкри, че е искал да даде цялата власт в ръцете на Станимир Стоилов. Адвокатът даде обширно интервю за „Блиц“, в което говори за грешките си и успешните ходове на „Герена“ по време на управлението му.

На въпрос дали се е чувствал предаден по време на престоя си начело на „сините“, той призна:

„През цялото време. Започвайки от 2008 година. Нямам нищо против нито към Наско Сираков, нито към Мъри. Просто с цялата си същност чувствах, че след отпадането от „Тампере“ и изключително злощастния сезон 2007/2008, който се срутихме от небесата, трябва да има промяна. Все пак от Шампионска лига, титла, купа, селекция за над 3 милиона евро – Рабех, Бензукан, Тасевски, тримата бразилци, накрая завършихме сезона на 16 точки след ЦСКА. Усещах с цялото си тяло, че трябва да има промяна, катарзис. Да се възроди отборът, да се върнем на пътя на победата. Още в края на 2007 година, когато паднахме от ЦСКА с гол на Машадо, поисках оставките на Мъри и Наско. А те го направиха театрално и извикаха всички журналисти, все едно не съм аз работодателя, който осигурява заплатите, а те! Тогава привиках Стоилов и му казах: „Аз съм изключително доволен от теб и работата ти. Моделът ти успява и искам да продължиш. Но искам да освободя Наско Сираков“. Даже му предложих той да поеме цялата власт и да бъде българския Фъргюсън. Мъри обаче ми отговори, че не е дошъл още моментът. След 6 месеца пак не беше дошъл моментът. Според мен оттогава започнаха да ме предават хората.“

Батков не пропусна да си признае и част от греховете към „Левски“: „Допускал съм много грешки, но никога не съм предавал „Левски“ и не съм правил компромис за сметка на „Левски“. Правил съм компромис със съвестта си, но е било в името на това „Левски“ да побеждава, да печели титли и купи. С някои нещата не се гордея, но мръсотията в българския футбол е колосална. Допуснах прекалено голямо текучество. Всеки полусезон – привличаме, освобождаваме. По отношение на треньорите съм правил компромиси. Не винаги съм имал удачни решения, но всичко съм правил в името на доброто на „Левски“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ