Този Golf е прекалено бърз за теб!

Напомпват GTI с 450 коня

oettinger_tcr_germany_street09-1

Ще има позеленели от яд физиономии по пътя за Перник, ако оттам профучи тунингованият Oettinger Golf TCR Germany Street. На неговата задница, която останалите участници в движението неизменно ще видят, е написан закачливият въпрос „Прекалено бърз за теб?“ на английски език. Малцина водачи ще могат да дадат отрицателен отговор, защото това е супернаточена машина, която превъзхожда с мощност и представяне дори заводските състезателни модели Golf (в сериите TCR ресурсът на двигателя е качен до 350 к. с.).

oettinger_tcr_germany_street08

Oettinger, освен марка немска бира, е и най-старото тунинг ателие за автомобили от концерна Volkswagen. Майсторите на доработката са пипнали подобаващо култовия модел Golf GTI и го лансират с името Oettinger TCR Germany Street. Тунингованият автомобил е с 8 см по-широк от стандартния GTI и има вид на кола за състезателни серии. Всеки елемент от тунинга има строго определена цел. Предният сплитер се регулира, ако собственикът иска да промени аеродинамиката за писта и за улиците. Отворът на капака на двигателя подпомага охлаждането. Двулитровият турбо мотор генерира мощност 360 к. с. и въртящ момент 470 Nm. Ако купувачът има желание за повече коне, майсторите от Oettinger ще използват богатия си арсенал за тунинговане (като собствено разработените ковани бутала) и могат да вдигнат ресурса до 450 к. с. Представете си какъв фурор ще предизвика Golf с 450 коня по пътя за Перник, макар че името му е Germany Street!

Късметлиите да седнат отпред ще се настанят в тънки спортни седалки Recaro с форма на черупка и с прорези за коланите на облегалките и страничните опори. Състезателният кокпит моментално потопява хората в света на екстремните скорости и вдъхновява водача да изцеди до капчица силите на стотиците коне под предния капак.

oettinger_tcr_germany_street12

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили