Той пак е тук!

Той пак е тук! Не, не става въпрос за прозата на немския автор Тимур Вермеш с това заглавие, в която Адолф Хитлер се завръща от нищото по-жив от всякога. Става въпрос за... Жозе Моуриньо. Култовият специалист на "Манчестър Юнайтед" отново напомни за себе си, след като в последните месеци резултатите на тима не му позволяваха да надигне глава в типичния си стил. Общото между най-продаваната книга в Германия за последните години и Специалния е сатирата. Жозе осмя 90-минутните дюдюкания по негов адрес от 41 470 зрители на „Алианц Стейдиъм“ в Торино. „Юнайтед“ показа дух и спечели с обрат в последните 5 минути на мача - 2:1. Това пък наелектризира Моу, който започна да обикаля терена с пръст на ухото и ехидна усмивка, като показа на феновете, че не ги чува.

„Не съм обидил никого - каза треньорът. - Просто исках да ги чуя по-силно, а те замлъкнаха. Сигурно не бих направил този жест на хладна глава, но цял мач ме псуваха, мен и семейството ми „Интер“.“

Моуриньо е трън в очите на „Ювентус“. Португалецът води "нерадзурите" в периода 2008-2010, като за това време налага диктатурата си в Италия. "Интер" спечели 2 титли, купа и супер купа на страната, както и трофея в Шампионската лига.

"Въпреки всичко, уважавам "Ювентус" и класата, която имат", каза Специалния.

Той бе атакуван от играчи на домакините след отправените към трибуната жестове.

„Аз се прибрах в тунела веднага, защото не исках да участвам в провокациите му“, каза пък Максимилиано Алегри, треньор на „Ювентус“.

„Моуриньо има големи уши“, подигра се италианския вестник „Кориеде дело Спорт“.

Не е изключено Дисциплинарната комисия на УЕФА да разследва случая. Никой обаче не може да отнеме трите точки на "Юнайтед". Въпреки че бяха наказани от бившата си звезда Кристиано Роналдо, вкарал красив гол, "червените дяволи" спечелиха за първи път мач в Шампионската лига с два гола в последните 5 минути от паметния финал в турнира през 1999 г. срещу "Байерн" (2:1).

"Щастлив съм от красивия гол, който вкарах, но съм разочарован, защото трябваше да победим с три-четири попадения – каза Роналдо. - "Юнайтед" не направи нищо. Те вкараха от две статични положения. В момента сме първи в групата и имаме добър отбор, но пътят до финала е дълъг."

„Червените дяволи“ едва ли мислят за последния мач в надпреварата, но със сигурност не обръщат гръб на Висшата лига. Тимът изостава на 9 точки от лидера „Манчестър Сити“, с който има сблъсък в неделя. Но отборът на Моуриньо не може да бъде отписван, защо Специалния има жест и по този въпрос – онзи с трите пръста. Толкова титли има в Англия.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят