Тома Биков: Провокацията заради чумата срещу правителството идва от два центъра - Цветан Василев и "Позитано" 20

Снимка: Денислав Стойчев

„В Шарково има хора, които са отишли да правят провокации. Това е част от една много по-широка атака срещу правителството”, смята Тома Биков, предаде БТВ.

По думите му атаката идва от два центъра, като първият е Цветан Василев, а вторият – „Позитано” 20.

„Първият е Цветан Василев с мрежа от сайтове, медии, журналисти, които пускат новини за гръцки острови, къщи в Барселона, а вторият е „Позитано” 20, който е организационният център”, коментира Биков.

„В Шарково има хора, които са отишли да правят провокации. Това е част от една много по-широка атака срещу правителството”, смята Тома Биков.

Той говори за внесения сигнал срещу Елена Йончева, че има общ бизнес с Цветан Василев.

Биков разказа, че според разследване на „Дневник“ Елена Йончева е съдружник с поставени лица с офшорка, която по данни е собственост именно на Цветан Василев. По думите му тя участва с малък дял, но получава 50% от печалбата. Според него това разпределяне на печалбата създава съмнения.

Биков подчерта, че БСП атакуват управлението с фалшиви новини и затова хората не вярват на институциите, като например, че в Странджа ще бъдат заселени мигранти.

Той заподозря искане за всяване на хаос и дестабилизиране на държавата в тази атака.

Биков беше категоричен, че чумата се пренася много лесно и това струпване на хора в заразените огнища е много опасно и включително Корнелия Нинова може да я разнесе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България