Тома Биков: Част от БСП участва в председателството, но не и Нинова

Снимка: Денислав Стойчев

Президентът имаше възможност да се включи и той го направи, заяви депутатът от ГЕРБ

Председателството е било партийно мероприятие за личен рейтинг на един човек. Такава оценка даде лидерът на БСП Корнелия Нинова за председателството на Съвета на Европейския съюз.

„Мнението се изразява от г-жа Нинова и хората около нея. Мисля, че дори в БСП няма консенсус за това. В интерес наистина е имало, хора дори от БСП, които са имали възможност да помогнат и са помагали за това европредседателство", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков по Канал 3.

"Г-н Вигенин, дори и г-н Пирински и дори г-н Станишев. Мисля, че част от БСП участва в това европредседателство. За съжаление не направи това г-жа Нинова. Тя предварително бе решила, че то ще се провали”, добави Биков.

„Миналата година дори имаше твърдения, че то ще ни бъде отнето заради едни плочки на НДК. Сега се оказа, че администрацията е била добра. Но тази администрация си свърши работата, защото е била ръководена добре. Най-вече от г-жа Павлова. От там нататък други са били дейностите, които ще бъдат приоритет”, заяви депутатът.

Той коментира и обвиненията, че президентът Румен Радев е бил изолиран от правителството по време на председателството.

„За президентската институция важи това, което и за БСП. Президентът имаше възможност да се включи и той го направи. Самото председателство е председателство на Съвета на ЕС. А той няма особена роля. В рамките на неговата роля сме опитали да го включим и където е искал, се е включил.

В края на председателството разбрахме, че той е имал друг приоритет – Дунавската стратегия. Но тя как би звучала на Испания, Франция и т.н”, попита риторично депутатът от ГЕРБ.

И изтъкна, че Корнелия Нинова изобщо не е сполучила с политическия си анализ на председателството, особено като основен аргумент срещу успеха му са били протестите в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика