Томислав Дончев: Без „Хемус“ Северозападна България ще загине

Проблемът на Севлиево с водоснабдяването ще бъде решен

“Най-важен приоритет в развитието на инфраструктурата в страната трябва да е изграждането на автомагистрала “Хемус”. Това заяви в област Габрово водачът на листата на ГЕРБ за 7-и МИР Томислав Дончев по време на срещи с избиратели в големи фирми от областта. Той бе категоричен, че от това зависят икономическото развитие на Северна България, доходите на хората и ограничаването на демографския проблем.

“Без “Хемус” Северна България ще загине. В момента в Южна България има 3 магистрали, а в Северна - парче от магистрала”, каза още Томислав Дончев.

Той коментира и другия ключов инфраструктурен обект в Северна България - тунела под Шипка. Дончев обясни, че обходният път на Габрово, който води към тунела под Шипка, вече е готов почти наполовина. В момента се строи едно от двете сложни съоръжения - малкият тунел под Бакойски баир, който ще е дълъг 600 метра. От тях вече са пробити над 70 метра. Това обяви Томислав Дончев пред избиратели от Габрово.

“Ако след изборите аз и ГЕРБ имаме ангажимента да решаваме, мисля, че в края на тази година или началото на следващата, най-късно, ще се строи и самият тунел под Шипка”, коментира Томислав Дончев.

Бившият вицепремиер успокои и севлиевци. Обясни, че проблемът им с водоснабдяването е решим. “Проблемът е в довеждащото трасе, чиито загуби са 70%. Само подмяната му би решила въпроса”, каза Дончев. Той обяви, че се предприема отцепването на 10 габровски села, които сега се водоснабдяват от Севлиево.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика