Томислав Дончев: Допускаме АЕЦ „Белене“ да бъде изграден на база на частни инвестиции

Допускаме АЕЦ „Белене“ да бъде изграден, но на база на частни инвестиции. Това каза на пресконференция вицепремиерът от кабинета „Борисов 2“ Томислав Дончев.

„Газовият хъб „Балкан“ ще запази ролята ни на транзитьор. Трябва да се ограничи изграждането на нови недоказани, скъпи енергийни мощности, а да се акцентира в енергийната ефективност. Тук не говоря само за санирането на многофамилните жилища. Говоря за инвестициите в публични сгради, проектът, който подпомага газификацията на поне 10 000 домакинства.

Продължава работата по удължаването на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй“, обясни Дончев.

Според него трябва да се въведе доброволна военна служба, не задължителна.

„Нито една инвестиция във ВиК инфраструктурата, транспортната и жп няма да бъдат поставени под въпрос“, подчерта Дончев.

Като други приоритети той изреди довършването на АМ „Струма“, ускореното изграждане на „Хемус“, изграждането на АМ „Калотина-София“, Коридор 4 и Коридор 9.

„Програмата ни не загърбва нито една от сферите ни, където сме доказали, че работим добре. Тя надгражда усилията ни. Задоволяването на една потребност, води и такива от по-високо ниво. Вярваме, че когато говорим за доходите, те не се формират от бюджета. Те зависят от икономиката, заетостта, образованието, състоянието на човешкия капитал“, каза още Томислав Дончев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България