Томислав Дончев за аферата "Ало, Банов съм": Изпратената до прокуратурата информация не е лично разследване, а стандартна процедура

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНР, че информацията, която е изпратил в прокуратурата по така наречената афера "Ало, Банов съм", не е негово лично разследване, а стандартно разписана процедура.

Тя се извършва при всяко съмнение за злоупотреби със средства от еврофондове. Подобна информация прокуратурата е получавала и при други случаи, каза Дончев:

"Случаят тук е малко по-различен. Доколкото случаят е с характер на публична сензация, доколкото аз знам, че органите на прокуратурата работят, реших, че всичко, което е събрано в администрациите под формата на документи, проверки, доклади и така нататък, би било от полза на прокуратурата заради целите на разследването или проверката, която тече там".

Томислав Дончев подчерта, че предоставя на прокуратурата информацията по аферата "Ало, Банов съм", в качеството си на вицепремиер, отговорен за усвояването на средствата от еврофондовете.

Той отказа да коментира съдържанието на папката с документи:

"Доколкото цялата информация е изпратена в прокуратурата, аз се боя, че тя би могла да има процесуална стойност, затова не считам за уместно да я коментирам. Мен не ме притесни информацията, която получих, а и сигнали от подобен тип ние получаваме много. Примерно преди настъпването на местни избори обичайният брой сигнали, които се получават, се удвоява или се утроява".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България