Томислав Дончев: Конгресът на БСП ми прилича на група за взаимопомощ

Снимка: Денислав Стойчев

Цялото конгресно мероприятие на БСП ми прилича на група за взаимопомощ, където се събират хора със сходни проблеми, за да си говорят. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев на след днешното заседание на Изпълнителната комисия на партията.

Той подчерта, че „е много лесно и готино да приказваш цветни неща и да си играеш с думите“, но опасните неща ставали, когато започнеш да си играеш с бюджет и институции.

Дончев направи пхихо профил на БСП., според който там страдат от посттравматичен стрес. А също - че проектират собствените си стихове и подозренията за корупция от себе си към другия.

"Ако бях изнервен, щях да направя лингвистичен анализ - в БСП се говори за вериги, робство и хлебарки. Напротив - пронизан съм от хладнокръвие. Ако не исках да бъда любезен, щях да кажа, че се изнервям винаги, когато чуя, че БСП е тръгнала да освобождава народа, по исторически причини", продължи анализа си Дончев.

„Ако базираш цялата си риторика на фалшиви новини, как би изглеждало едно това управление. Докато си в опозиция е лесно. Това са харчи, защото истината не е интересна, даже - скучна. Цялото конгресно мероприятие ми прилича на група за взаимопощ, където се събират хора и се подкрепят едни други“, призна Дончев.

Според Дончев, изваждането на болниците от списъка на търговските дружества, което се предлага от БСП, няма да реши проблема с дълговете им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България