Том Круз потвърди, че ще прави „Топ Гън 2“

Режисьор вероятно ще е Джоузеф Козински

От години в киносредите се говори за продължение на авиационната екшън класика от 80-те години на миналия век “Топ Гън”. Тогава филмът направи Том Круз суперзвезда и циментира продуцента Джери Брукхаймър като един от водещите киномагнати в света.

Филмът като колекция от иконични кадри и незабравими реплики е залегнал дълбоко в колективното въображение на публиката и обитава съкровищницата на съвременната попкултура, а преди години бе избран от Библиотеката на Американския конгрес да влезе в Националния филмов регистър като “културно, исторически или естетически значимо” произведение.

Сега вече имаме и най-силното и сериозно потвърждение, че продължението ще го има. Том Круз съобщи, че нещата са задвижени, докато гостуваше в сутрешното предаване Sunrise на Seven Network в Австралия, Круз каза, че Top Gun 2 ще го има и снимките вероятно ще започнат “в рамките на следващата година” (най-вероятно след приключването на

работата му по “Мисията невъзможна 6”).

В мъгла остават важни неща като например каква ще е историята, ще се завърне ли Вал Килмър и др. Режисьорът на оригинала Тони Скот е покойник, а според слухове в киносредите най-вероятният негов заместник ще бъде Джоузеф Козински, който вече е работил с Том Круз по научнофантастичния екшън-трилър “Забвение”.Той е доказан визионер и със сигурност ще наложи своята предпочитана естетика в продължението, което най-вероятно ще бъде един от най-очакваните филми за почитателите на култовия оригинал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино