Тонгоанец с дебют в ските на олимпиада

Тонгоанецът Пита Тауфатофуа стана първият спортист на страната си, който след изява на летни игри, сега ще стартира и на зимна олимпиада. В Рио 2016 той в турнира по таекуондо, но отпадна още на старта. Вниманието на медиите и феновете островитянинът привлече с появата си на церемонията по откриването. Тогава той излезе с разголени гърди, демонстрирайки релефно тяло в традиционната тонгоанска поличка. Сега Пита продължава да пише история на страната си, като вече е и първият скиор, класирал за „бяла“ олимпиада в Пьонгчан.

„След Рио ми трябваше ново предизвикателство и затова избрах най-сложният спорт“, разкрива тонгоанецът.

През декември 2016-а той започва да се занимава със ски, въпреки че никога преди това не е практикувал. А подготовката му включва тренировки на плажа и каране на ролкови кънки по улиците на Бризбейн (Австралия).

И само 24 часа преди крайния срок, африканецът мина успешно последната квалификация в Исландия, като сътвори истинско геройство. Пристигането му в град Исафьордюр бе забавено с няколко часа заради силната виелица, но навреме, за да покрие нормата.

„Хвърлих огромно предизвикателство към моя организъм –каза 34-годишният Тауфатофуа . - А най-важното е показах на хората, че щом аз мога значи и те могат.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт