Топалов сезира прокуратурата, атакува Кралев

Бившият световен шампион по шахмат Веселин Топалов сезира главния прокурор Сотир Цацаров заради действията на бившия спортен министър Красен Кралев около фалита на футболния клуб ЦСКА. От името на едноименната си фондация той застъпва тезата, че с действията си Кралев е увредил интересите на ПФК ЦСКА АД и на неговите кредитори, сред които и държавата.

„Подобни действия, извършвани от хора с министерски ранг, хвърлят тежка сянка върху българската институция, която би трябвало да формира политики в областта на спорта, а не да възпрепятства развитието му“, гласи част от писмото.

В лаконичен официален отговор Кралев казва, че твърденията на шахматиста нямат абсолютно никакво основание: „Неизпълнението на оздравителна програма няма нищо общо с действието на двата договора за право на ползване на стадион „Българска армия“ и тренировъчната футболна база „Панчарево“. Г-н Топалов може да упражни своята гражданска съвест, като извърши контрол на действията на органите и лицата в Българската федерация по шах.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт