"Топлофикация": Възстановено е топлоподаването в „Младост“, „Дървеница“, Студенски град и „Мусагеница“

Топлоподаването в столичните квартали „Младост“ -1, 1А, 2, 3 и 4, „Дървеница“, „Витоша”, „Малинова долина“, Студенски град и „Мусагеница“ е било възстановено, с изключение на някои сгради във високите части, където ще бъде възстановено следобед, уверяват от "Топлофикация".

Отстранен е бил пробивът, който вчера следобед доведе до нарушение на топлоподаването в квартал "Изток", твърдят още от дружеството.

От столичната топлофикация увериха, че нормалното топлоподаване ще бъде възстановено днес и в софийските райони, където все още няма парно и топла вода. Проблемът беше решен вчера за кварталите "Люлин" и "Надежда", нова авария обаче спря парното в част от квартал "Изток".

Ремонтът на топлопровода на булевард "Цариградско шосе" приключи снощи, но голяма част от източните квартали на столицата все още са на студено.

Очакването е нормалното топлоподаване да бъде възстановено в следващите часове или до края на деня.

Започват проверки, за да се установят причините за мащабната авария.

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска прокуратурата да разследва аварията, след която хиляди абонати бяха лишени от парно за различен период от време.

Домакинствата могат да потърсят и правата си като поискат неустойка от „Топлофикация” за това, че повече от 48 часа са останали без парно.

Няма фиксирана сума, която се дължи на всеки абонат при подобни инциденти.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България