„Топлофикация“ обеща обезщетения след аварията (обзор)

Мая Манолова призова хората да побързат с исковете

Топлофикация Софияобеща компенсации на всички абонати, засегнати от авариите по мрежата през седмицата, които са били на студено повече от 48 часа. От монополиста уточниха, че клиентите ще бъдат обезщетени още във февруарските си сметки и не е нужно сами да подават заявление за това.

Във фактурите ще има има два допълнителни компонента - намаляване на дните, в които е имало топлоподаване през месеца, и отделно компенсация за неудобството. Дружеството тепърва разработва методиката за изчисление на обезщетенията. След като стане готова, тя трябва да бъде одобрена от Столичния общински съвет на заседание на 23 февруари. От обясненията става ясно, че реално дружеството ще намали сметките за февруари не само с дните, в които пострадалите жители на източните квартали нямаха парно и топла вода, но и с някаква сума.

КЗП следи дали се спазват условията

По-рано през деня вчера от топлоснабдителното дружество информираха, че вече няма квартали в София, които да са без парно и топла вода. „Комисията за защита на потребителите ще следи дали се спазват условията за компенсацията“, съобщи председателят на регулатора Димитър Маргаритов.

Националният омбудсман Мая Манолова призова хората да побързат с исковете за обезщетения и коментира, че всеки столичанин трябва да реши дали да си търси правата за неустойка, или да чака действията наТоплофикация“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес