Топло време с облаци и дъжд ни очаква утре

През нощта от югозапад облачността ще продължи да се увеличава и утре над цялата страна ще е предимно значителна.

Главно в западната половина от страната ще превали дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 15° и 20°.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е значителна и на места, главно в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. Ще духа до умерен южен вятър, който след обяд по най-високите части ще се ориентира от югозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 2°.

През нощта срещу сряда облачността ще намалее и в сряда ще бъде предимно слънчево. Дневните температури отново бързо ще се повишат, сутрешните в котловините все още ще са до 1-2 градуса над нулата.

В четвъртък и петък също ще преобладава слънчево време, но през втория ден ще има и по-значителни временни увеличения на облачността. На отделни места в планинските райони на Западна България са възможни и краткотрайни превалявания, но съществени валежи не се очакват. Повишението на температурите ще продължи и максималните в по-голямата част от страната ще са между 20° и 25°, по ниски, под 15°, ще остават по Черноморието. Минимални - между 5° и 10°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето