Топузаков на старта на подготовката: Искам нови в защита и в атака

Старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков даде първата си пресконференция за 2017 година непосредствено преди заниманието на тима. Наставникът призна, че иска да подсили състава си с няколко нови попъленения в защита, а също така и с атакуващ полузащитник.

„Изходящата селекционна политика много зависи от това каква ще бъде входящата. Аз не искам да се разделям с абсолютно никой, ако нямам по-качествен заместник. Според възможностите какво може да вземем, ще мислим относно изходящата част от селекционната ни политика. В защитната линия имаме няколко поста, на които искам да се подсилим. Имам нужда и от външен атакуващ полузащитник. В средата на терена имаме една стабилност. Ако може да вземем добър футболист, дори да имаме натрупване на някой пост, няма да ни притесни да го направим“, заяви Топузаков.

„С Илиан Мицански се разделихме официално и окончателно. За мен като треньор никога не е стояло под въпрос дали Лукин ще остане част от отбора. Със Симон имаме разговори. Надявам се да намерим най-доброто решение и за двете страни. Тези неща не ги водя аз като разговори и преговори. Когато има нещо официално, то ще бъде съобщено“, продължи наставникът на „сините“.

Топузаков разкри и неговите виждания за протичането на тренировъчния процес.

„Всеки един треньор иска да има окомплектован състав, когато започва подготовката, за да може да направим пълноценен тренировъчен процес. Нормално е българските треньори да се съобразяваме с българската действителност. Иска ми се от първия ден да сме с окомплектован състав, но особено през зимния период е по-трудно с привличането на нови футболисти. За мен най-главната цел е отборът да бъде много добре физически подготвен. Върху това ще работим от самото начало на подготовката. Трябва да бъдем на топ ниво. Във втория етап ще работим повече върху тактиката и различните схеми на игра. Дори и в контролите няма да се влияем от резултатите, а ще се стремим да усъвършенстваме това, което тренираме. Амаду Сукуна от утре ще бъде с нас и ще започне подготовка. Нормално е да искам да бъдем подготвени на топ ниво. Който издържи и който покаже характер, който се пребори, който покаже желание и хъс за успех, той ще играе в отбора и той ще бъде най-полезен. Всички ги очаква тежка подготовка“, каза още Елин Топузаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ