Топ бойци мерят сили в Арена Армеец

Броени дни остават до второто издание на най-голямата българска бойна гала вечер по кикбокс, муай тай и карате киокушин SENSHI. Тя ще се проведе на 20 април от 19 часа в зала „Арена Армеец“ и ще изправи на ринга състезатели от България, Холандия, Босна и Херцеговина, Беларус и Япония в стил К-1.

Двубоите ще са общо 12, като четири от тях ще бъдат по карате киокушин, а един – по муай тай. Останалите срещи ще се играят по правилата на стил К-1, като двете най-важни битки за вечерта ще са за Световна и Европейска титла на WAKO PRO. И двете ще има българско участие.

За Европейския пояс на ринга ще излязат известният български ММА боец Деян Топалски и Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина. Опонентът на Топалски е сред най-изявeните бойци на Босна Херцеговина, носител е и на Европейска титла. Има зад гърба си десетки медали, като през 2017 година става втори на Световното WAKO първенство, а през 2018 година печели сребро от Континенталното WAKO първенство. Топалски обаче е категоричен, че е добре подготвен.

„Чудесно се чувствам. 100 процента съм готов за срещата и вече нямам търпение. Крънич има доста мачове в интернет, които успях да изгледам. Почти всички са от световни и европейски първенства. Смея да кажа, че съм го разучил“, заяви той на първата официална пресконференция на SENSHI.

В спор за Световния пояс на WAKO PRO ще излязат капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилов и един от най-известните кикбоксьори на Беларус Макс Сподаренко (кат. до 71,800 кг). “Можи би на SENSHI ще се бия срещу най-сериозният ми противник досега”, категоричен е Божилов.

Сподаренко е участвал редица пъти в големите професионални кикбокс турнири W5. Има десетки титли на аматьорския ринг. Многократен шампион на Република Беларус, победител в Световната купа на WAKO и сребърен медалист на световното първенство WAKO. Професионалният му рекорд е 22 боя - 13 победи, 9 загуби.

Специално за SENSHI в България пристига холандската легенда и един от най-добрите кикбосьори в света за всички времена Петер Аертс. Той ще доведе със себе си четирима от своите бойци, които ще се бият с трима родни състезатели. Срещу холандец от тима на Аертс ще се изправи големия талант на страната ни Богдан Шумаров. Неговият противник в категория 72,500 кг е Иляс Букаюа.

„Всички сме гледали Петер Аертс, като съм бил малък не съм очаквал, че ще се изправя срещу негово момче. Това е чест за мен“, обясни Шумаров. Двубоят му на SENSHI ще е четвъртият, в който се включва, за последните два месеца. Въпреки това състезателят на варненския клуб „БОИЛ е категоричен: „Чувствам се свеж и в отлична форма“.

Срещу сериозен боец от школата на Аертс ще трябва да се изправи и Николай Йоргов. Той ще се бие с холандеца Томас Дуве в категория 80 кг. Състезателят на столичния клуб „Армеец“ заяви, че се чувства по-добре подготвен физически от съперника си и ще се стреми към нокуат. Това беше стратегията му и на първото SENSHI, когато пречупи опонента си за по-малко от 30 секунди.

Единствената битка по муай тай на SENSHI ще е между Антон Петров и гръка Танасис Кукуфикис. На 20 април в „Арена Армеец“ двамата ще се срещнат на ринга за втори път, след като през 2014 година българинът извоюва победата. Сега Петров обясни, че е наблюдавал играта на Кукуфикис и за послледните години гръкът е променил нивото си много.

За пръв път на професионална бойна гала вечер по кикбокс и муай тай ще има и четири много атрактивни двубоя по карате киокушин. Те ще се играят по правилата на KWU International Professional League в 3 рунда по 3 минути (фул контакт карате киокушин с удари в главата). В една от тях Петър Стойков ще се изправи срещу руснака Омар Магомедов в категория до 70 кг. „Наблюдавах му няколко срещи. Знам, че е тренирал в много добра руска школа. Но и аз се готвя много сериозно и ще стане интересна битка“, посочи Стойков.

По време на гала вечерта ще има и двубой по кикбокс между Христо Йорданов и Андриян Димитров. За Христо двубоят ще е бенефис.

Билетите за бойния спектакъл са на цени от 10 лв. и могат да бъдат закупени от Eventim.bg и EasyPay.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт