Топ мацки в костюмна драма

Клои Севини и Кристен Стюарт с горещо екранно партньорство

Действието се развива в края на XIX век

Атрактивните млади грации на американското кино Клое Севини и Кристен Стюарт си партнират в костюмната драма “Лизи”. Филмът е вдъхновен от реални събития. На 4-ти август 1892 г. година жителите на Фол Ривърс в Масачузец разбират за брутално двойно убийство в дома на семейство Бордън. Жертвите са Аби и Андрю Бордън, оръжието е брадва, а главен заподозрян се оказва дъщерята на Андрю – Лизи. Случаят става всеизвестен в Съединените щати, заради дотогава невижданата жестокост и множеството неизяснени факти и обстоятелства.

“Лизи” проследява възможните събития, довели до убийствата и изследва мотивите за извършване на престъплението от страна на Лизи. В главната роля влиза  лои Севини, номинирана за “Оскар” за превъплъщението си в Лана Тисдел в “Момчетата не плачат”.Кристен Стюарт играе Бриджит Съливан – домашната помощница на семейство Бордън, за която се предполага, че е била свидетел на убийствата, както и че е имала интимни взаимоотношения в Лизи.

Филмът дебютира на тазгодишния фестивал Сънданс през януари, а първият официален трейлър на костюмната драма се появи точно 126 години след клането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино