Топ полицай от Сливен става зам.-директор на МВР в Ямбол

На снимката: комисар Иван Русев

Досегашният зам.-директор на ОД на МВР – Сливен комисар Иван Русев е преместен на същата длъжност в ОД на МВР в съседния областен център Ямбол, съобщиха от полицията. Преди десетина дни ямболската дирекция изпрати в последния му път дългогодишния директор ст. комисар Генчо Иванов. На негово място бе назначен ст. комисар Калоян Милтенов от София, началник на Първо РУ към столичната дирекция на МВР.

Заместникът му, който идва от Сливен, е топ полицай, с две висши образования – по икономика и право. В системата на МВР е от 1998 година, има голям опит като шеф на икономическата полиция, а в последствие – и на криминалната.

Иван Русев е бил директор на ОД на МВР-Сливен, а през последните години – зам.-директор. Многократно е награждаван, носител е на Почетен знак ІІІ степен. Ръководството на министерството даде много добра оценка на създадената от него организация за разкриването на престъпленията спрямо деца в Сливен и с. Сотиря и за овладяване на кризисната ситуация. Преместването му се приема като знак за висока атестация.

Официално все още не е известно кой ще заеме овакантеното място на зам.-директор на ОД на МВР в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони