Топ-републиканецът Колин Пауъл ще гласува за Хилъри Клинтън

Бившият държавен секретар от Републиканската партия Колин Пауъл ще гласува за кандидата на демократите Хилари Клинтън. В изказване пред търговската група Long Island Association Пауъл, който беше в държавната администрация по време на първия мандат на Джордж Буш, заяви „Аз ще гласувам за Хилари Клинтън“, съобщава в. „Ню Йорк таймс“, цитиран от БГНЕС, позовавайки се на негов говорител.

Бившият първи американски дипломат също така е похвалил кандидатът на демократите за нейните умения като лидер и опита, който притежава. Коментарите на Пауъл са промяна в тона му по отношение на участниците в президентската надпревара. В неговите хакнати имейли, които бяха направени публично достояние през септември, той отправя остри критики към републиканския кандидат Доналд Тръмп, но също така изказва недоволството си и от Клинтън за това, че тя винаги споменава негови практики, когато оправдава употребата си на частен сървър за държавна кореспонденция.

Пауъл е поредният висшестоящ републиканец, който открито осъжда избора на своята партия за кандидат-президент и посочва Клинтън като предпочитан избор.

В същото време обаче по-рано тази седмица кандидатът на демократите беше разкритикувана от бившия нюйоркски кмет Рудолф Джулиани, който също като Тръмп, изрази мнението, че Клинтън трябва да бъде арестувана за дейността си като държавен секретар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка