Топ специалисти от Силициевата долина идват в Пловдив да ни учат как се прави печеливш бизнес

Пловдив ще се превърне в център на ИТ индустрията и предприемачеството на 23 април (неделя), когато на официална визита в града под тепетата пристигат водещи специалисти от Силициевата долина.

Събитието ще се проведе в Дома на културата "Борис Христов" и ще включва лекции, публични дискусии, с въпроси и отговори по темите: "Инвестиции, предприемачество, стартиращи компании и образование". Най-известните имена сред гостите са Норман Винарски, Майкъл Марвин, Джейми Уилямс, Лари Бийл и Богомил Балански.

Лари Бийл е водач на групата и основател на фондация "Inter Culture", финансираща проекта. Работи в Силициевата долина от самото й създаване през 60-те години на 20-ия век и инвестира парите на първите хай-тек милионери. Познава исторически личности и е автор на учебник по финанси.

Норман Винарски e водещо име в изкуствения интелект и президент на SRI Ventures и гласовия асистент Siri, купен от Apple през 2010 г. Автор е на бестселър, по който се обучават студенти от Станфорд.

Майкъл Марвин е развил над 100 технологични компании. Той е водещо име на Tech Valley, еквивалента на Силициевата долина в Ню Йорк, а в Пловдив ще разкаже как да се изгради добра екосистема с повече инвестиции и как българските стартъпи да получат финансиране в САЩ.

Джейми Уилямс е бивш професионален футболист и звезда на Super Bowl, който след прекарана травма решава рязко да промени кариерата си. Създава успешна филмова компания "Ymotion" и става известен сценарист и режисьор. Участва във филма на Оливър Стоун "Any Given Sunday". Успоредно развива и куп технологични компании и става успешен предприемач. Ще разкаже за това как понякога животът ти поднася неприятни изненади, но има алтернативен път и човек рязко може да промени посоката. Да следваш мечтите си и да работиш в екип е едно от най-важните неща в живота според Джейми Уилямс.

Богомил Балански пък е един от най-успешните българи в Силициевата долина със забележителна кариера в VMware. Завършил е MBA в Университета Станфорд. Ще разкаже за това как се пробива в Долината, какви качества и умения трябва да притежава човек, за да успее и как български компании могат да кандидатстват за финансиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес