Тотомилионер откачи от разгулен живот, настаниха го в психиатрия

Румен Пеовски

Тотомилионерът от благоевградското село Покровник Румен Пеовски бе настанен принудително в местната психиатрия.Това реши Районен съд-Благоевград.

Искане за въдворяването на новобогаташа дойде от Районната прокуратура. Делото срещу милионера стартира заради опасно поведение. На 19 юни под въздействие на алкохола, Пеовски нарязал гардероба в къщата, подгонил майка си с нож. После взел пушката на баща си и излязъл на улицата като започнал да стреля напосоки. По това време там играели деца. Съседите уплашени извикали полиция. Заради неадекватното поведение Пеовски бе арестуван, а прокуратурата внесе обвинение. В хода на делото бяха изслушани неговите родители, които разказаха подробно какъв ад преживявали вече два месеца след голямата печалба на Пеовски.

От делото стана ясно,че парите съсипали психиката на Пеовски.

След като спечелил от тотото, около него веднага се появила тълпа от приятели, които го водели само по кръчми и всички били непрекъснато пияни. Румен имал лошо пиянство и изпадал в агресивни състояния, казаха родителите му.

Според психиатрите тотомилионерът е получил маниакално разстройство, което не е в тежка форма.

Пеовски спечели джакпот през месец май , с фиш от 1,20 удари 1 663 872 лв.. Той играел с едни и същи числа от 30 години.

След като удари джакпота, Пеовски дал 10 000 лв. за църквата в селото и купил жилище на малкия си син. На големия син пък обещал да вземе жилище в Португалия. Колко пари са му останали не е ясно, но хората в селото разказват,че Румен не спирал да пие и гуляе от този ден нататък. Сменял колите и дори си наел шофьор да го вози, държал се като баровец.

Съдът постанови Румен да се лекува 3 месеца в благоевградското психиатрично отделение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България