“Трабзонспор“ мисли за Мъри Стоилов

Astana's Bulgarian coach Stanimir Stoilov walks on the pitch during a training session at the Vicente Calderon stadium in Madrid on October 20, 2015, on the eve of the UEFA Champions League group C football match Club Atletico de Madrid vs FC Astana. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO

Турският гранд „Трабзонспор“ ще се опита да вземе Станимир Стоилов веднага след края на първенството в Казахстан след 3 седмици. Клубът уволни Ерсун Янал, който се посрами с домакинска загуба с 1:6 от „Акхисар“ в неделя. В първите 8 кръга „Трабзонспор“ има само две победи. Конкурент на Мъри е легендарният треньор Фатих Терим. Той се провали с националния тим в квалификациите, но е със статут на идол в „Галатасарай“. И затова се счита, че трудно бъде приет на друго място.

Стоилов е почти сигурен шампион за четвърти път с „Астана“ като трябва да спечели само 5 точки от 4 мача. От доста време треньорът е ухажван от различни клубове в Русия, Украйна и Китай. Говореше се и за завръщане в „Левски“, което той отхвърли като вариант. На този етап продължаване на кариерата в чужбина е най-вероятната опция пред Стоилов.

В четвъртък „Астана“ отново ще е местната гордост в Лига Европа – приема израелския „Макаби“ (Тел Авив). Отборът от Астана взе една точка срещу „Славия“ (Прага) и загуби от „Виляреал“ хв първите 2 кръга.

Ако Мъри напусне, българският контингент в Казахстан съвсем ще намалее. Димитър Димитров-Херо се махна от „Иртиш“, за да поеме „Лудогорец“. Така там остава единствено Стойчо Младенов, който е в „Кайсар“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ