Трагедия в Русия: Шестима загинаха при взрив в къща

Част от двуетажна сграда в руския град Иваново се срути след експлозия, а под развалите останаха затрупани хора.

„Два етажа, два входа; взривът е на втория етаж. Под развалините може да има хора“, беше първоначалната информация на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация.

Спасителите са успели да извадят живи шестима души, останали под развалините под частично рухналата сграда в руския град Иваново.

„Под развалините са спасени шестима души, двама са хоспитализирани, на двама е оказана помощ на място, 14 души са евакуирани“, заяви представител на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация.

Експлозията в жилищната сграда е причинена от изтичането на битова газ.

По-късно стана ясно че 15 души са евакуираните от сградата.

Първата открита жертва на частичното срутане на жилищна сграда в руския град Иваново, предизвикано от експлозията на битова газ, се оказа жена. Източник от силовите структури съобщава преди жертвата да бъде идентифицирана, че вероятно тя не е сред живущите в сградата, а е гостувала в нея. „Това е само версия“, уточни той.

След това спасителните екипи извадиха тялото на четиригодишно дете.

След като бяха открити пет жертви на инцидента приключи издирването на оцелели.

От управлението на Министерство на извънредните ситуации в Ивановска област съобщиха, че „петима души са загинали: три жени, един мъж и четиригодишно момиченце“.

„Издирвателно-спасителните действия завършиха, сега вече само се разчистват отломките“, каза източник. По думите му, под развалините няма повече пострадали хора.

Но броят на загиналите при взрива в жилищна сграда в Иваново достигна шестима души, след като беше открито тялото на още един мъж. От регионалната служба на Министерство на извънредните ситуации поясниха, че това е станало при разчистването на отломките от сградата. Двуетажната жилищна сграда се срути частично след взрив на газ в неделя сутринта в град Иваново. Разрушенията обхващат 80 кв. метра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия