Традиции от 60 държави събира благотворителния базар на Международен женски клуб-София

Събитието ще се проведе за 24-ти път на 2 декември с много музика, вкусна храна и изящни подаръци

Миналата година бяха събрани над 370 000 лева

Общо 60 държави ще представят културата и традициите си на тазгодишния Благотворителен базар на Международен женски клуб-София. Мащабното събитие под мотото „Светът идва при теб“ ще се проведе за 24-та поредна година на 2 декември в Интер Експо център. Базарът се реализира с подкрепата на представители на международната общност в страната – посланици, членове на дипломатически мисии и техните семейства, както и редица компании и доброволци.

Акцентите в програмата на събитието представиха Албена Джоунс, президент на Международен женски клуб- София и ключови спонсори и партньори. Те обявиха, че за доброто настроение на посетителите ще допринесат музикалните изпълнения на Рут Колева, Поли Генова, Веси Бонева и Деси Андонова. Те ще представят своите най-големи хитове между 13 и 16 часа в зала 4 на Интер Експо център. Между 17 и 19 часа Устата и музикантите от „Мехехе“ пък ще се включат в специалното събитие „ Вечер на базара“, което ще се проведе за първи път тази година.

Всички приходи от базара по традиция ще бъдат дарени за благотворителни инициативи и проекти, които базарът подкрепя. През 2017 г. на събитието бяха събрани 373 000 лева, с които бяха подкрепени 24 значими каузи – най-голяма част от тях в помощ на деца без родители или с различни заболявания, както и възрастни хора с увреждания.

Целта на мероприятието е тази година да постигне още по-голям успех.

Президентът на Международен женски клуб- София разказа, че на щандовете на всяка държава хората ще могат да купят традиционни храни и напитки, ръчно изработени продукти, сувенири, бижута и характерни облекла. Сред италианските предложения, например, ще има висококачествени тоалети, които ще се продават само на базара.

Стандартните билети ще са на цена 6 лева, за пенсионери и ученици – 2 лева, а семейните – за две деца и двама възрастни 14 лева. Предварително ще се продават с отстъпка и в мрежата на Ticketportal.bg, Както всяка година, ще има възможност за ВИП билети, които дават правото да се посети базара още в 9.00 часа. Цената на ВИП билета е 25 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл